V Spišskej Kapitule sa začalo medzinárodné sympózium kánonického práva

05.09.2006 Levoča

Spišská Kapitula 5. septembra (TASR) - Trinásty ročník medzinárodného sympózia kánonického práva začal sa dnes v Spišskej Kapitule za účasti takmer 150 odbor...
Spišská Kapitula 5. septembra (TASR) - Trinásty ročník medzinárodného sympózia kánonického práva začal sa dnes v Spišskej Kapitule za účasti takmer 150 odborníkov predovšetkým z oblasti cirkevného práva z deviatich európskych krajín.

\"Témou tohtoročného sympózia je inštrukcia, ktorú vydal Vatikán. Volá sa Dignitas Connubii - dôstojnosť manželstva. Už samotný názov hovorí, že ide o to, aby cirkevné súdy dobre pracovali v oblasti preskúmavania platnosti manželských cirkevných zväzkov, \" uviedol pre TASR predseda Slovenskej spoločnosti kánonického práva Ján Duda.
Ako ďalej povedal, manželstvo v súčasnosti je v istých problémoch, ktoré nemožno zakrývať. Preto aj cirkev hľadá spôsoby predovšetkým odbornej pomoci ľuďom, aby vedeli prekonávať problémy, s ktorými sa stretávajú v manželstve či príprave na manželstvo. Cieľom cirkvi i spoločnosti sú pevné a šťastné rodiny.
Praktickým výsledkom sympózia, ktoré potrvá do piatku, bude aj zborník prednášok, s ktorými vystúpia odborníci na cirkevné právo, ale aj hostia, medzi nimi predseda Najvyššieho súdu SR Milan Karabín či exminister vnútra Daniel Lipšic.
 

Vyberte región